Vladan Janković

Rođen 1972. god. u Beogradu. Studirao je kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Počeo je profesionalnu karijeru 1993 radeći na reklamama i muzičkim videima. Za sada potpisuje šest igranih filmova i veliki broj TV radova. Živi u Sloveniji.

Filmografija:

Soliter, 2000.
Mi nismo Anđeli III, 2006.
Crna Zorica, 2012.
Case: Osterberg, 2015.
Reka ljubezni TV serija, 2017.
O Bubicama i Herojima, 2018.
A tako lep dan je bil, 2019 ( u radu )

O BUBICAMA I HEROJIMA

90’ 2018.

Direktor fotografije: Vladan Janković
Produkcija: Doktor Fried Production
Scenario: Nikola Pejaković, Dimitrije Vojnov, Petar Pašić
Režija:  Petar Pašić

U svetu punom straha, gde ljubav polako izmiče i postaje nešto nedostižno, srećemo nesrećne ljude, kao što su Raša i njegov zahtevni, bolesni otac. Raša postaje čuvar starog hotela, gde se susreće sa čudnim osobama, podjednako nesrećnim kao što je i on. U međuvremenu, u svetu ispod nas, bubice prolaze kroz sličnu borbu za ljubav…