Radoslav Vladić, SAS

Radoslav Vladić rođen je u Beogradu, gde je završio FDU, odsek za Filmsku u TV kameru. U svojoj bogatoj karijeri snimio je impozantan broj od 1666 kinematografskih i televizijskih dela i osvojio 142 domaće i međunarodne nagrade. Po sopstvenim rečima, snimio je više od 30.000 minuta pokretnih slika. Svoje znanje i iskustvo prenosio je generacijama studenata u Filmskoj školi „Dunav filma“, i na univerzitetu „Sinergija“u Bijeljini. Član je Evropske Filmske Akademije, UFUS-a, AFUN-a i SAS-a.

Filmografija:

2016. „Prokleti pas“
2011. „Miris kiše na Balkanu 1 i 2“;
2010. „Kako su me ukrali Nemci“;
2008. „Turneja“;
2004. „Buđenje iz mrtvih“;
1990. „Belle epoque“;
1989. „Vreme čuda“;
1997. „Stršljen“;
1987. „Na putu za Katangu“;
1994. „Tamna je noć“;
1985. „Lepota poroka“;
1992. „Tito i ja“;
1982. „Variola vera“

PROKLETI PAS

88’ 2017.

Direktor fotografije: Radoslav Vladić, SAS
Produkcija: 3K Produkcija
Scenario: Dragan Pešikan
Režija:  Dragan Pešikan

Obično mi biramo psa, a nekada i pas izabere nas. Izborom jednog psa Aleksandra, Jovana i Marija dolaze u sukob sa kriminalnom bandom koju predvodi Sergej, neumoljivi narko diler. Aleksandrina američka lična karta i FBI propusnica njenog verenika dovode kriminalce u zabunu da je reč o međunarodnoj akciji, a kako su i potkupljeni policajci na strani bande, ove tri devojke ostaju bez izbore i primorane su da uzmu stvari u svoje ruke…